Remedii florale Bach – grija exagerată pentru bunăstarea celorlalţi

1.Rock Water – Aqua Petra – Apa de izvor

rock water nr27

rock water nr27

Puritanism, autoimpunere exagerată a unor principii înalte, rigidate şi perfecţionism faţă de sine

Este singurul remediu care nu se prepară din flori. Persoanele care au nevoie de acest remediu îşi propun standarde înalte, sunt perfecţioniste, dorind de multe ori să fie un exemplu pentru cei din jur. Atunci când nu le pot atinge, suferă de negare de sine şi se autoreprimă. În stadii mai avansate poate fi vorba de gândire rigidă sau fanatism.

2. Chicory – Cichorium intybus – Cicoare

chicory nr8

chicory nr8

Egoism mascat, manipulare afectivă, posesivitate, dorinţa de a fi centrul atenţiei

Posesivitate. Şantaj emoţional. Atitudine dominatoare. Tendinţa de a controla viaţa celor dragi şi de a-i ţine prin preajmă. Aşteapta atenţie sau răsplată în schimbul dragostei sau al serviciilor pe care le oferă, fie doar şi un simplu mulţumesc. Se pot simţi răniţi cu uşurinţă, reuşind să uite sau să ierte destul de greu. În potenţial au o mare capacitate de a iubi şi de a se devota sincer şi dezinteresat celor din jur.

3. Beech – Fagus Sylvatica – Fag comun

fagus sylvatica nr3

fagus sylvatica nr3

Intolerant, critic permanent, senzaţia că deţine cea mai bună soluţie, rigiditate

Intoleranţă şi criticism. Remediu indicat pentru persoane care pretind precizie şi ordine în viaţa lor, dar şi în viaţa celor din jur. De multe ori sunt deranjaţi sau iritaţi de gesturi mărunte, de felul de a vorbi sau a se comporta al celorlalţi. Acuitate mentală şi spirit de observaţie dezvoltat, dar canalizat pe observarea părţilor negative.

4. Vine – Vitis vinifera – Viţa de vie

vine nr32

vine nr32

Dominator, puternic, abuziv, liderul înăscut, decompensat

Dominator, inflexibil, solicitant, puternic. Încearcă să-şi impună punctul de vedere sau modalitatea de a face lucrurile indiferent de consecinţele asupra celorlalţi.

5. Vervain – Verbena officinalis – Verbina

vervain nr31

vervain nr31

Entuziast, încordat, se luptă pentru cauzele celorlalţi, incapacitatea de relaxare
Tensiune. Frustrare. Entuziasm exagerat pentru un motiv sau un ideal. Deranjat sau protestând împotriva nedreptăţii. Pasiune în a argumenta şi a convinge. Dificultate în a înţelege alte puncte de vedere.