Remedii florale Bach – dezinteres faţă de prezent

1. White Chestnut – Aesculus Hippocastanum – Castan alb

chestnut nr35

chestnut nr35

Hiperactivitate mentală, griji, gânduri nedorite

Gânduri repetitive, nedorite, obsesive, care nu pot fi alungate. Îngrijorare excesivă. Conversaţii mentale cu diferite persoane. Hiperactivitate mentală, motiv pentru care în viaţa de zi cu zi se concentrează foarte greu, iar noaptea au de multe ori insomnii.

2. Chestnut Bud – Aesculus Hippocastanum – Mugure de castan sălbatic

chesnut bud nr7

chesnut bud nr7

Inabilitatea de a învăţa din propriile greşeli

Neputinţa de a învăţa din greşeli anterioare sau din experienţă. Erori repetitive. Încearcă să uite cât mai repede posibil experienţele neplăcute. Pot părea naivi sau neatenţi. De obicei se grăbesc, fiind persoane care întâi acţionează şi apoi gândesc.

3. Clematis – Clematis vitalba – Viţa albă

clematis nr9

clematis nr9

Evitarea prezentului prin evadarea în imaginar, lipsa de focalizare, leşin

Minte absentă şi visătoare. Lipsa interesului pentru prezent. Persoane care trăiesc într-un viitor imaginar şi iluzoriu, sperând ca totul va fi bine cândva. Privire îndepartată, de visător pierdut în gânduri. Au nevoie de mult somn. Pot avea memorie slabă sau pot leşina cu uşurinţă. Toate acestea dintr-o dorinţă inconştientă de a evada din lumea aceasta, în care nu se simt ca acasă.

5. Honeysuckle – Lonicera caprifolium – Caprifoi

honeysuckle nr16

honeysuckle nr16

Evitarea prezentului prin evadarea în trecut, melancolie şi dor de casă

Nostalgie şi dor după anumite locuri, cineva drag sau o anumită perioadă a vieţii. Dor de casă. Regret. Persoane care îşi reamintesc adeseori despre trecut, despre zilele de glorie din viaţa lor, având o dorinţă ascunsă ca acestea să se reîntoarcă.

6. Olive – Olea europaea – Măslin

olive nr23

olive nr23

Epuizare fizică şi psihică; eforturi excesive, suferinţe epuizante

Oboseală, lipsă de energie. Convalescenţă. Epuizare ca urmare a unei activităţi intense sau de durată: învăţat, activitate fizică, oboseală psihică. Recuperare şi regenerare.

7.Wild Rose – Rosa canina – Măceş

wild rose nr37

wild rose nr37

Lipsa bucuriei de a trăi, resemnare şi demobilizare

Resemnare. Apatie. Lipsa motivaţiei interioare şi a bucuriei. ” Plictisiţii” de viaţă, dar care nu se simt nefericiţi din acest motiv. Adeseori se simt obosiţi, fără energie şi sunt lipsiţi de ambiţie. Acceptă situaţiile aşa cum sunt, nu se zbat să schimbe absolut nimic, chiar dacă nu le este bine.

8. Mustard – Sinapis arvensis – Muştar sălbatic

mustard nr21

mustard nr21

Depresie care apare şi dispare brusc fără motiv aparent

Indispoziţie mergând până la depresie profundă, care apare şi dispare brusc. Această stare te învăluie ca un nor întunecat, te izolează de exterior şi nu poţi să-i găseşti nicio explicaţie. Fiind atât de intensă, nu poate fi ascunsă de ceilalţi, care vor remarca că ceva se întampla cu tine.