Un prieten m-a contactat, înaintea cursului Crearea Conştientă a Banilor, pentru a mă întreba:

Cum se poate să vorbim aşa de bani? Despre bani nu se cuvine să vorbim aşa!

În acea clipă am ştiut că trebuie să scriu despre asta!

Cum aşa? Cuviinţă, necuviinţă, să-i fie ruşine celui care îşi doreste mai mulţi bani, nu e destul de spiritual să vorbim despre bani…

Iată câteva exemple pentru acele convingeri din cauza cărora nici nu vom ajunge să avem mai mulţi bani, din cauza cărora oamenii îşi trăiesc viaţa în închisori construite de ei înşişi.

Viaţa noastră se construieşte pe tot ceea ce noi considerăm a fi adevărat, pe acele convingeri pe care nici nu le punem sub semnul întrebării. Problema cea mai mare este că, deoarece nu le punem în discuţie, nici nu observăm că sunt acolo. Astfel, e posibil să nu conştientizăm niciodată pe ce se clădesc propriile noastre vieţi.

De regulă, ajungem să ne cunoaştem aceste convingeri doar când ceva ne dă peste cap, când ceva ne bulversează. Atunci ies la iveală cele mai profunde credinţe. Iar faţă în faţă cu schimbarea, cea mai mare cauză a indignării e însăşi rezistenţa noastră.

În fapt, este foarte logic să fie aşa. Schimbarea necesită timp, efort şi investiţii. Cu alte cuvinte, schimbarea este costisitoare! Trebuie să ne părăsim zona de confort, de siguranţă, pentru a păşi pe căi necunoscute. Cu alte cuvinte, schimbarea e şi incomodă!

Trainingul despre bani este, de fapt, un training despre schimbare. Despre recunoaşterea convingerilor adânci şi despre înţelegerea faptului că acestea se pot schimba. Schimbarea în sine este o misiune personală, ce depăşeşte limitele cursului şi necesită acţiune, implicare.

Cursul prezintă motivele pentru care nu ajungem la prosperitate sau la locul de muncă, maşina ori casa dorită. Vă învaţă, în mod onest şi intransigent, să iubiţi schimbarea. Şi vă oferă o mulţime de răspunsuri la întrebarea „Cum?”.

De ce?” este însă o întrebare personală, la care fiecare trebuie să se gândească înainte de curs. Şi răspunsul este în mod exclusiv despre sine. Întrebarea e dacă îţi permiţi luxul de a auzi răspunsul…

Iar cei cărora cursul despre bani le trezeşte reacţii de acest fel ar avea, de fapt, cea mai mare nevoie de o schimbare.

“Iubesc banii!”