Pe înțelesul tuturor, DeZen este desen prin care puteți ajunge sau atinge starea de Zen.

Dar ce-o fi asta? – m-ar putea întreba necunoscătorii, fiindcă cei care sunt în temă știu că prin desenat se ajunge la o stare de liniște. Asta ca să nu vorbim despre starea de creativitate. Și nu mă refer la creativitatea prin care ajungeți să desenați, ci la creativitatea de a vă trăi viața liber și prin bunăstare!

Metoda are la bază ideea că mișcarea repetitivă – ca și cuvintele, mantrele repetate în cadrul unei meditații – induce starea de liniște și pace interioară. Adică starea de Zen.

În ultimii ani, lucrând ca terapeut și consilier de dezvoltare personală, am învățat și predau multe tehnici sofisticate prin care se ajunge la autocunoaștere și implicit la autodezvoltare. Aceste tehnici mi-au schimbat viața, la fel cum se întâmplă cu orice client care ajunge pe drumul căutării și al schimbării.
Am învățat pe parcurs cât de important este să avem lucruri simple în viața noastră, lucruri care ne aduc acele momente de genul ”mă simt bine în pielea mea”.
Și aici mă refer la altceva decât cursurile de Autodezvoltare SupraConștientă, decât cunoașterea vieților anterioare prin Terapia Răspunsului Spiritual, la altceva decât cursurile de Comunicare Conștientă prin care ne putem îmbunătăți modul de interacționare cu semenii noștri.

Tehnicile sunt fantastice, aduc o schimbare semnificativă în calitatea vieții noastre, dar nu sunt pe gustul tuturor. Schimbarea necesită timp, energie și mai ales dorință.

Și atunci care poate fi soluția? Eu am ajuns la convingerea că e vorba de artă, sub orice formă a ei.

Iar acum parcă aud comentariile: eu nu sunt talentat(ă), nu am ureche muzicală, nu știu să cânt etc… Șirul acestor scuze este tare lung.

Da, sunt scuze, fiindcă cei care au talent de obicei nu au perseverență. De reținut: cu perseverență și niște tehnici simple vei realiza că toată lumea este TALENTATĂ! Doar că nu toții au chef să-și exploreze limitele. Mai bine zis, lipsa lor!

Ce facem când DeZenăm? Repetăm niște pași simpli, tragem linii paralele, perpendiculare, le intersectăm, adăugăm câteva cercuri simple, repetăm pașii și la final ajungem la un model frumos și inedit. Asta ca să nu vorbim despre multitudinea floricelelor, ca și model.

 

Dacă nu vă place să improvizați, există o soluție foarte simplă: modelele, tipare existente, ușor de redat. Ușor de redat nu înseamnă simplu sau urât. Ba chiar unele dintre modele au forme dintre cele mai spectaculoase.